Menu

Støtteaktion i nat for 14 anholdte venstrefløjsaktivister

alt

Solidaritetsaktion i nat for de 14 venstrefløjsaktivister, der i sidste uge blev anholdt  for politisk graffiti.

I en pressemeddelelse sendt ud i nat skriver en gruppe, der kalder sig for Solidaritet med de 14 sigtede følgende:

"Vi har i nat, d. 26. September kl. 03.00 lavet en solidaritetsaktion for de 14 venstrefløjsaktivister, der blev anholdt for præcis en uge siden. Vi har på Dronning Louises Bro opsat et banner, med teksten ”Aktivisme er ikke ekstremisme – Solidaritet med de 14 anholdte”.

alt

Foto: Netværket Solidaritet med de 14 sigtede. Dronning Louises bro København

Også Nordea i Gormsgade havde besøg i nat.

"Nordea i Gormsgade er også blevet ramt af budskabet – ”Fuck kapitalisme – Fuck PET!”. Aktionen er en direkte reaktion på aktivisternes opfordring til netop at udvise solidaritet og lave aktioner som modstand mod den udemokratiske repression fra staten." skriver gruppen "Solidaritet med de 14 sigtede" i deres pressemeddelelse.

 

alt

Foto: Netværket Solidaritet med de 14 sigtede. Nordea i Gormsgade København.

 

Nattens støtteaktion bliver ikke den sidste. Solidaritetnetværket med de 14 sigtede, skriver at man også vil aktionere ved alle retsmøderne for de 14 sigtede. 

"De 14 anholdte malede graffiti og kastede maling på en politibil. Er det virkelig meningen at PET skal bruge millioner af skattekroner på at overvåge unge,   som laver graffiti?

De fleste af aktivisterne er blevet anholdt i deres eget hjem, fået gennemrodet deres lejligheder, og deres elektroniske apparater er blevet konfiskeret. Igen, kun på baggrund af PETitesser.

Der har, blandt jurister været snak om, at aktivisterne havde større planer. Dette kan fuldstændig manes til jorden, da politikommissær Lars Borg selv sagde til Arbejderen d. 19. September at ”vi går efter bødestraffe”.

Vi vil i solidaritetsnetværket ”solidaritet med de 14 sigtede” fortsat lave aktioner og manifestationer, med det formål at gøre som vi gjorde i nat, nemlig at vise vores oprør imod statens repression af politisk aktivisme. Venstrefløjsaktivister bliver ikke overvåget fordi de laver graffiti, men fordi de vil ændre samfundet grundlæggende og dette skaber kapitalismen ikke plads til.

Vi opfordrer alle til at deltage aktivt i markeringer og manifestationer imod dette, og håber på bred opbakning til projektet. Dette er blot starten på en optrapning af modstanden mod statens repression, overfor alle institutioner der er indblandet i konflikten.

Forvent modstand til alle retsmøder for de 14 sigtede aktivister.

”Repression er deres våben – solidaritet er vores styrke”

- Solidaritet med de 14 sigtede"

Last modified onSunday, 18 August 2013 13:52

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?