Menu

Danish Democratic Revolution

alt 

Jeg hankede op i min fem-årige søn og begyndte på en ekspedition, der efter de sædvanlige DSB-forsinkelser, fik bragt os sikkert fra Ærø til København - stolt medbringende vores skilt fra Danish Democratic Revolution.

For nogle uger siden startede jeg facebook-fællesskabet med selv samme navn, i det håb, at jeg herved kunne henlede danskernes opmærksomhed på, at der foregår nogle ting i verden lige nu, som vi bliver nødt til at tage stilling til.

Den ene vigtige ting er, at politikerne kommer længere og længere væk fra at være i stand til at tage nogen som helst fremadrettede beslutninger. De er efterhånden reduceret til at indkræve skatter og nedskære på velfærden, imens de fodrer bankerne med dine og mine penge for at opretholde et kapitalistisk system, hvor kæmpekoncernerne er de eneste vindere.  

En anden ting er at politikerne efterhånden alle steder er en del af den lille rige klub, som dirigerer rundt med os andre.

En tredje ting er at den såkaldte fire presse ikke længere er fri, men et propagandapparat for den ene procent, der i forvejen styrer verden. Jeg mente at det var tid, at vi de 99 procent må begynde at tage tingene i egne hænder og det mener jeg stadig.

Her få uger efter er der sket temmelig meget. Det viste sig nemlig, at jeg langt fra var den eneste, der har et ønske om at Danmark vågner op. Lige nu er vi tre/fire danske bevægelser, som startede nogenlunde samtidig, og der er tusindvis af folk involveret i bevægelserne både på facebook og ”ude i felten”. Bevægelserne er:

Danish Democratic revolution: En informationsportal, der skaber sammenhæng i informationsstrømmen i forhold til den demokratiske revolution i Danmark, og kommer med  perspektiver og inspiration. På sigt også aktivistiske mål.

http://www.facebook.com/pages/Danish-democratic-revolution/295662317116430

 Yes, we camp Denmark, we are the 99%: Bevægelsen har efter spansk forbillede primært koncentreret sig om, at indtage en plads i det centrale København, hvor folket er synlige og hvor det nye direkte demokrati kan styres fra.

http://www.facebook.com/#!/groups/238777489506024/

Real Democracy Now Denmark: En informativ platform på dansk og engelsk, der har til formål at støtte de igangværende pro-demokratiske protester i hele Europa. Også efter spansk forbillede.

http://www.facebook.com/#!/RealDemocracyNowDenmark

Occupy Denmark: Formålet synes primært at være aktivistisk, og der er foreløbigt blevet slået på tromme for at indtage København d. 15. oktober. Desuden er der tilsyneladende en relation til Real democracy now.

http://www.facebook.com/#!/OccupyDenmark

Grundlæggende kan man sige, at disse bevægelser vil det samme, og er inspireret af det smukke forbillede, vi har set i Spanien.

Derudover er der aktuelt også en stor inspiration fra Occupy Wall Street bevægelsen i USA, som er i kamp imod bankerne. Der er også allerede en del kommunikation imellem de danske bevægelser, og vi hjælper hinanden med at få budskaberne frem.

Kort sagt: vi ser de spæde og lettere forvirrede første skridt imod en demokratisk revolution i Danmark. Demokrati betyder folkestyre, og flere og flere er begyndt at indse, at den styreform vi har nu ikke længere lever op til det. Derfor må systemet revolutioneres.

blog2

Den 15. oktober var der annonceret demonstrationer i Århus, Odense og København, og jeg havde - på trods af et meget hårdt arbejdsprogram og en del andre pligter - besluttet, at det her skulle jeg bare være med til.

Det første kulminationspunkt for denne bevægelse var demonstrationen den 15. oktober, og jeg mødte som sagt op på Rådhuspladsen med min søn i hånden, hvor vi lyttede til de forskellige talere.

Jeg var nok ikke den artigst lyttende demonstrant, for der skulle være plads til en rask lille brydekamp med sønnike ind imellem, og der skulle spises is og gås på toilettet og generelt undersøges en del andre ting i løbet af de tre timer demonstrationen varede, men lad mig slå fast: Det var en fornøjelse, at vi kunne samles et par tusinde mennesker og være enige om at slukke fjernsynet, være enige om, at der ER faktisk nogen, der forsøger at tage røven på os almindelige borgere og være enige om, at det er tid til, at vi tager skeen i den anden hånd og lader det fine kapitalistiske og materialistisk glansbillede krakelere.

Der er ikke nogen værdi i Mcdonalds og Seven Eleven og alle de andre multinationale koncerner, faktisk er det en udgift for det danske samfund, fordi de ikke betaler den retmæssige skat, og fordi de generelt ikke lever op til en anstændig moral.

Den omtalte vækst, som de fleste politikere gerne vil have, er ikke den vækst, som vi borgere har gavn af. Desværre handler denne vækst i praksis primært om, at de multinationale koncerner og bankerne skal have endnu mere magt og indflydelse.

Det er tid til, at vi vågner op og ser, at det kræver noget af os borgere at få vendt skuden. Politikerne kan ikke gøre det, og det har de aldrig kunnet. Den velfærd og den lighed, vi har i Danmark, er hele vejen igennem skabt ved, at folket har lagt pres på magthaverne og tvunget de nødvendige reformer igennem. Sådan vil det også være denne gang, hvis vi holder ved.

Jeg måtte flere gange forklare min søn, at nu var vil altså til demo i København, og at det var derfor, vi var taget af sted. ”Jamen, skal vi ikke snart gå?”, sagde han og nedstirrede mig, hvortil jeg svarede, ”nej, vi bliver her og er med til at skabe en bedre verden. Du forstår det ikke nu, men du vil være glad for, at vi gjorde det, når du bliver voksen”

Heldigvis ser det ud til, at der er mange, der holder ved, og lige nu er der stadig en del folk, som camperer på Rådhuspladsen. Endvidere er der daglige møder, hvor demokratiet blomstrer, og hver lørdag samles vi til demonstration på Rådhuspladsen, startende nu på lørdag!

 

Last modified onThursday, 20 October 2011 13:52

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?