Menu

Dansk båd på vej til Gaza

alt
En dansk båd sejler om få uger til Gaza. Målet er at deltage i en international frihedsflottila der vil bryde blokaden af Gaza.

Free Gaza Danmark et uafhængig dansk initiativ vil om ganske få uger sende deres båd Tharir afsted mod Gaza strippen. Målet for Free Gaza Danmarks båd Tharir, er at  bryde blokaden af Gaza-striben. Den danske båd skal deltage i en større international humanitær frihedsflåde,bestående af både fra forskelige nationer.

Free Gaza Danmark skriver følgende om deres mission.

" Vi har givet vores båd navnet Tahir (arabisk for frigørelse) for at sende det budskab, at forårets demokratiske opstande i Mellemøsten, som vi så dem fra Tunesien i vest over Tahir-pladsen i Kario og til Sana’a og Bahrain i øst, bør brede sig til hele regionen. Med en dansk bådedelegation gør vi det internationale samfund og Gaza-stribens indbyggere opmærksomme på, at vi ikke vil se stille til, mens 1,6 millioner mennesker kollektivt afstraffes. FN erklærede i september 2009 blokaden for ulovlig grundet den nuværende humanitære katastrofe. Vi sejler sammen med en flåde af andre nationale bådinitiativer som del af den anden Frihedsflotille.

Den danske bådedelegation kommer til at bestå af Tue Magnussen fra FN-forbundet, John Ekebjærg-Jakobsen fra Byggefagenes Samvirke og Anette Ekebjærg-Jakobsen fra 3F Lager, Post og Service i København.

Med i lasten vil Tahir have fødevarere, medicin og byggematerialer til det blokaderamte område.
Det danske frihedsflottila initiativ er del af den internationale Free Gaza movment, som sidste år forsøgte at bryde den Israelske blokade af Gaza-strippen men endte med at blive angrebet, af det Israelske militær i International farevand tæt på Gaza. Flere bådaktivister blev dræbt under den israelske militæraktion og mange blev hårdt såret.
Free Gaza Danmark støttes af. Peter Hansen forhenværende General-komissær i UNRWA, tidligere medlem af folketinget Gitte Seeberg, Tue Magnussen fra FN-Forbundet, multikunstneren Zaki, forfatter Kirsten Thorup, medlem af folketinget for SF Kamal Qureshi, medlem af folketinget for SF Özlem Sara Cekic, medlem af Europa Parlamentet Margrethe Auken, rapperen Marvan, filminstruktør Christian Braad Thomsen, Anni Kanafani Vicepræsident for Ghassan Kanafani Cultural Foundation, Rose Lund folketingskandidat for Enhedslisten,Trine Pertou Mach folketingskandidat for SF, sangerinde Kira Skov, Illustrator og forfatter Rasmus Bregnhøi, Mikkel Warming Social Borgmester i København, Enhedslisten, direktør for Nørrebros Teater Kitte Wagner, Signe Færch Medl. af Borgerrepræsentationen, Enhedslisten, Jens Skov Thomsen, musiker i bandet Veto, DJ Rose Lux, 3Fs Lager, Post & Servicearbejderens Forbund og Det Danske Fredsakademi.
alt

Last modified onWednesday, 15 June 2011 19:33

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?